Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Uzdro jako pierwsza postać

michig9051

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym zacząć grać w LC i spodobała mi się uzdrowicielka. Tylko zastanawiam się czy jest sens nią grać jako 1. postacią, mam na myśli to, czy jest ona możliwa do ogarnięcia dla początkującego. Co o tym sądzicie ? I jeśli bym mógł prosić o jakiś poradnik dla uzdro, czy coś takiego. Gram na tym zwykłym PL (nie wiem dokładnie jak to określić :P )

Opublikowano

Uzdrowicielka to dobra postać, ale dla mnie jej power zaczyna się dopiero na hlvl'ach. Ma dużo skilli, więc nawet bez castingu będziesz w stanie prawie cały czas skillować. Bez błysku ma dość wolną animację niektórych umiejętności, ale idzie się do tego przyzwyczaić. Poza tym niedużo obrony i HP, ale ma buffka (pozdrowienie) podnoszącego procentowo ilość życia i many. Dużo celności oraz milczenie, które jest zmorą na pvp (dla przeciwników ofc. :D).

Wybacz za chaotyczną odpowiedź, ale nie wiedziałam co Ci konkretnie wypisać to, co najważniejsze, ale zarazem, aby nie skończyło się na długich wywodach. :D

Opublikowano

Ja na globalu sama grałam uzdrowicielką jako pierwszą postacią i wcale nie narzekałam. Podobało mi się, to że atakuje z dystansu. Poza tym ma dużo skilli atakujących (więcej niż np. szelma, rycek), bo aż 4 i stun na 70 lvl'u, więc da się nią grać bez castingu.

Tylko jak grasz uzdro, to oczywiście strzelec po 31 lvlu. A tu poradnik :

http://polski-lastchaos.wetpaint.com/page/strzelec+(LRSA)
http://polski-lastchaos.wetpaint.com/page/strzelec+(Anel+i+Linette) 
Opublikowano

Ty sie mijoszi nie znasz xDDD , Tak uzdro to dobra postac na poczatek , jak i pozniej jej atut to cycki ojj nie to mialem napisac , no wiec jej atutem jest duza ilosc posiadanych skilli . Ktore sa idealne na pozniejszy exp w tombie bez 100% casta ( chyba teraz nie mozna na plu miec ) ponadto ma buffka na szybkosc ataku , no i szybko dosc biega . Zdecydowanie Postac na start :D

Opublikowano

Ty sie mijoszi nie znasz xDD ponadto ma buffka na szybkosc ataku , no i szybko dosc biega . Zdecydowanie Postac na start :D

1. Ty sie nie znasz

2. akurat ten buffek sie bardzo przyda ._. .... tymbardziej że ten koleś nie wbije takiego lvl'a żeby go odblokować?

3. nie tak szybko

na początek najłatwiejsza to jest chyba szelma co ;] potem kolejna postać zależy od funduszy

zamiast mi dawać procenty lepiej zrób coś z jego opisem lokalizacji?

pozdrawiam, żetonig.

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

Jemu chyba chodziło o ten buffek, co jest od początku, a nie o ten z hlvl'a. :) Niemniej dla mnie to mało wygodne jest, bo żeby efektywnie bić hitami trzeba się buffować, a tego nie lubię. ._. A z kolei na hlvl'ach używa się głównie i tylko skille.

Bloody, powtórzyłeś to, co ja napisałam wcześniej. Bez sensu.

Sama uważam, że szelma (zamachowiec) jest lepszą postacią na początek. Ma przydatnego skilla symulacja, który nie raz uratował mi tyłek na sfinach czy bucach oraz siatka, czyli nic innego, jak stun. Atutem uzdrowicielki jest duża liczba skilli i atak z dyatansu. No musisz zdecydować.

Opublikowano

Uzdrowicielka to dobra postać, ale dla mnie jej power zaczyna się dopiero na hlvl'ach. Ma dużo skilli, więc nawet bez castingu będziesz w stanie prawie cały czas skillować. Bez błysku ma dość wolną animację niektórych umiejętności, ale idzie się do tego przyzwyczaić. Poza tym niedużo obrony i HP, ale ma buffka (pozdrowienie) podnoszącego procentowo ilość życia i many. Dużo celności oraz milczenie, które jest zmorą na pvp (dla przeciwników ofc. :D).

Wybacz za chaotyczną odpowiedź, ale nie wiedziałam co Ci konkretnie wypisać to, co najważniejsze, ale zarazem, aby nie skończyło się na długich wywodach. :D

Tu się mylisz, bo nie procentowo. Daje określoną ilość HP + MP na pewien czas. Level 1, 2, 3, 4, 5

+500 +1.000 +1.500 +3.000 +5.000

Poza tym, żeby mieć pozdrowienie trzeba być Strzelcem, a skąd wiemy, że akurat kolega michig9051 nim zostanie? Co do sub-klasy.. polecam właśnie Strzelca, chociaż sam dasz radę coś zrobić podczas expa, bo klerykiem będzie słabo. Kleryk to postać głównie do pt. Co do poradników, szukaj na wetpaint. :P

zSCFQrN.png

Opublikowano

To jest coś takiego, że zmniejsza czas ładowania się skilla. Im więcej castingu, tym mniejszy czas ładowania się skilla. Np. skill ładuje Ci się 10 sekund (bez castingu) z castingiem 70 będzie to 3 sekundy, bo to jest liczone w procentach. 10 - (10*70%) = 10 - 7 = 3

zSCFQrN.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...